Een klant toevoegen en een bestelling voor een klant maken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u handmatig een klant kunt toevoegen en een bestelling kunt maken in Penny.

Melissa Trottier avatar
Geschreven door Melissa Trottier
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heeft u net een nieuwe klant gekregen? Dat is geweldig nieuws! Met Penny kunt u die klanten toevoegen en hun bestellingen registreren. Penny maakt taken voor u aan om in te checken bij uw klanten nadat ze hun bestellingen ontvangen. Zoek contact vóór de volgende bestelling en ontvang zelfs herinneringen voordat ze een volgende aankoop doen!

Een klant toevoegen

1 - Selecteer in de app linksonder Toevoegen 📱 OF selecteer in de webversie Contactpersonen. 💻

2 - Selecteer in de app Een contactpersoon toevoegen 📱 OF selecteer in de webversie Toevoegen en vervolgens Een contactpersoon toevoegen. 💻

3 - Vul de verplichte velden in

4 - Typ de voornaam en achternaam van de klant

5 - Voer relevante contactgegevens in.

6 - Selecteer Aanmaken

7 - Selecteer Klant

8 - Selecteer in de app Categoriseren 📱 OF in de webversie Opslaan 💻

9 - Selecteer de datum waarop de klant een bestelling heeft geplaatst

10 - Selecteer de bestelfrequentie (bijv. wekelijks, maandelijks)

11 - Selecteer Volgende

12 - Typ de naam van de product(en) die uw klant heeft besteld

13 - Selecteer + om het product op te slaan

14 - Selecteer Volgende

15 - Optioneel maar belangrijk: voeg notities of tags toe aan het profiel

16 - Selecteer in de app Volgende 📱 OF selecteer in de webversie Opslaan 💻

17 - Bekijk de datums van de volgende activiteiten die Penny voor u maakt

18 - Selecteer Ziet er goed uit!

Dat is alles! 🎉

Een bestelling aanmaken voor een klant

1 - Log in op de app 📱 OF log in op de webversie. 💻

2 - Selecteer in de mobiele app Meer en dan Contactpersonen 📱 OF selecteer in de webversie in het linkermenu Contactpersonen. 💻

3 - Typ de naam van uw klant in het zoekvak.

4 - Selecteer de naam uit de resultaten.

5 - Selecteer in het Klantprofiel het tabblad Activiteit.

6 - Selecteer Bestelling.

7 - Selecteer de datum waarop uw klant een bestelling heeft geplaatst. U kunt ook voltooide en toekomstige bestellingen invoeren.

8 - Selecteer de frequentie van de bestelling. Bestelt de klant bijv. wekelijks, maandelijks of jaarlijks?

9 - Selecteer Volgende.

10 - Typ de naam van de product(en) die uw klant heeft besteld.
11 - Selecteer het symbool ➕ links van het tekstvak.

12 - Kies Volgende nadat u alle bestelde producten heeft ingevoerd.

🌶️ Hot Tip 🌶 ️ Alle producten die u in eerdere bestellingen heeft opgeslagen, verschijnen in een dropdown. Zoek gewoon de naam van het product en selecteer het wanneer het verschijnt!

13 - Voeg eventueel notities of tags toe aan het Klantprofiel. Voor meer informatie over tags, leest u dit artikel. 👈

14 - Selecteer Opslaan.

15 - Penny genereert een takenlijst op basis van uw antwoorden. Bekijk het en controleer dat de datums kloppen.

16 - Zodra u klaar bent, klikt u op Ziet er goed uit! en wordt de takenlijst toegevoegd aan de Profielkaart onder het tabblad Activiteit.

🌶️ Hot Tip 🌶️ Bekijk alle producten die uw klant ooit heeft besteld op het tabblad Activiteit en dan Bestellingsgegevens, of Tags. 👇